Privacy

PRAVILA O KOLAČIĆIMA I PRAVILA PRIVATNOSTI

PRAVILA O KOLAČIĆIMA

UVOD

Bolton Croatia d.o.o., („Voditelj obrade“) sa sjedištem u Šarengradska 9, 10000 Zagreb, CROATIA, OIB: HR 82724521059, je povezano društvo Bolton Group S.r.l, dio Bolton Grupacije, talijanske industrijske grupacije koja proizvodi i prodaje proizvode u sektoru hrane, kućne njege, ljepila, njege tijela i kozmetike. Saznajte više o tome tko smo, kako nas možete kontaktirati i kako obrađujemo vaše osobne podatke u našim Pravilima privatnosti.

Ova Pravila o kolačićima pruža Voditelj obrade da vas informira o načinima i svrhama u koje vaše osobne podatke obrađuje ova web stranica ("Stranica"), a posebno kolačići i drugi alati za praćenje.

Gore navedena obrada će se provoditi u skladu sa svim primjenjivim zakonima i propisima o zaštiti osobnih podataka, s posebnim osvrtom na: (i) Uredba (EU) 679/2016 (tzv. „Opća uredba o zaštiti podataka“); i (ii) svaki drugi akt, naredbu, uredbu, smjernicu ili odredbu koju su izdala nadležna tijela za zaštitu podataka na nacionalnoj i europskoj razini - u daljnjem tekstu zajednički "Primjenjivi propisi o privatnosti".

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovim Pravilima o kolačićima ili želite iskoristiti svoja prava koja pružaju Primjenjivi propisi o privatnosti, molimo provjerite naša Pravila privatnosti ili nas kontaktirajte na privacy@boltoncroatia.hr.

Sve promjene ili izmjene ovih Pravila o kolačićima bit će odmah i pravovremeno objavljene na ovoj Stranici.

INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

Kolačići (eng. Cookies) su male tekstualne datoteke koje web stranice mogu koristiti kako bi korisničko iskustvo učinile učinkovitijim.

Ova Stranica koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće instaliraju treće strane pružatelji usluga koje se pojavljuju na našim stranicama.

Ova Stranica koristi tehničke, analitičke i profilirajuće kolačiće, uključujući kolačiće treće strane, za prilagođavanje sadržaja i oglasa, pružanje značajki društvenih mreža i za analizu web prometa.

Informacije o načinu na koji koristite našu Stranicu, prikupljene putem kolačića, mogu se dijeliti s našim pružateljima usluga web analitike, oglašavanja i pružatelja usluga društvenih medija i mogu ih kombinirati s drugim informacijama koje ste im pružili ili koje su prikupili pomoću vaše korištenja njihovih usluga.

Prema Primjenjivim propisima o privatnosti, dopušteno nam je pohraniti kolačiće na vaš uređaj ako su oni isključivo neophodni za rad ove Stranice: to je slučaj s tehničkim kolačićima. Za pohranu ostalih vrsta kolačića potreban nam je vaš pristanak.

Molimo vas da ne zaboravite pohraniti svoj pristanak (naveden u nastavku): potrebno ga je dostaviti Voditelju obrade, ako odlučite promijeniti svoje postavke i povući svoj pristanak, pisanim putem obavijestite Voditelja obrade na kontaktne podatke navedene u ovim Pravilima o kolačićima ili u Pravilima o privatnosti.

Također možete promijeniti svoje postavke u bilo kojem trenutku tako što ćete otvoriti odjeljak u nastavku "Promijeni pristanak". Da biste na taj način izmijenili svoj pristanak, molimo vas da ne zaboravite kliknuti gumb "Izmijeni svoj pristanak", i na natpisu koji će biti prikazan, "Više opcija", a nakon što odaberete ili poništite kolačiće koji vas zanimaju, kliknite na gumb "Prihvaćam odabrane kolačiće": na ovaj način ćete potvrditi vaše ažurirane postavke i izbore te će se isti primjenjivati.

Izjavu o kolačićima je ažurirao Cookiebot dana 16. 09. 2020.


Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: www.smac.hr

Vaše trenutno stanje: Samo nužni kolačići. 

Vrste kolačića

Tehnički ili nužni kolačići (2)

Ova vrsta kolačića podržava upravljanje i korištenje web stranica omogućujući osnovne značajke kao što su upravljanje stranicom i pristup sigurnim područjima stranice. Bez ovih kolačića Stranica ne može pravilno funkcionirati. Za ove kolačiće nije potreban vaš pristanak.

Naziv Davatelj usluga Svrha Ističe Vrsta
CookieConsent smac.hr Stores the user's cookie consent state for the current domain 1 godina HTTP Cookie
PHPSESSID contact.smac.si Preserves user session state across page requests. 1 dan HTTP Cookie

Analitički ili statistički kolačići (4)

Ova vrsta kolačića pomaže vlasnicima web stranice razumjeti interakciju posjetitelja s web stranicom prikupljajući i prenoseći informacije, također anonimno. Iako neki određeni analitički kolačići možda ne trebaju vaš pristanak, Voditelj obrade je odlučio da ga zahtijeva za sve analitičke kolačiće na Stranici.

Naziv Davatelj usluga Svrha Ističe Vrsta
_dc_gtm_UA-# smac.hr Used by Google Tag Manager to control the loading of a Google Analytics script tag. 1 dan HTTP Cookie
_ga smac.hr Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. 2 godine HTTP Cookie
_gat smac.hr Used by Google Analytics to throttle request rate 1 dan HTTP Cookie
_gid smac.hr Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. 1 dan HTTP Cookie

Nerazvrstani kolačići (1)

Nerazvrstani kolačići su kolačići koje trenutno razvrstavamo, zajedno s pružateljima pojedinačnih kolačića.

Naziv Davatelj usluga Svrha Ističe Vrsta
indexPopup smac.hr Na čekanju 1 dan HTTP Cookie

Kolačići prve i treće strane

Kolačići mogu biti kolačići prve ili treće strane, ovisno o tome je li ih instalirao isti operater web stranice koju korisnik posjećuje (u ovom slučaju Voditelj obrade) ili druga stranica koja instalira kolačiće putem prve. Voditelj obrade upravlja i odgovoran je za kolačiće prve strane, dok operater web stranice koji instalira kolačiće putem Stranice upravlja i odgovoran je za kolačiće treće strane.

KAKO MOGU KONTROLIRATI KOLAČIĆE?

Promjenom postavki Vašeg preglednika možete promijeniti svoje preferencije glede kolačića u bilo kojem trenutku. Molim Vas da uzmete u obzir da su postavke svakog preglednika drugačije. U nastavku možete pronaći popis najčešće korištenih mrežnih preglednika unutar kojih možete onemogućiti kolačiće.

Politika/Pravila privatnosti
Datum stupanja na snagu: 25.5.2018

UVOD

Bolton Croatia d.o.o., Šarengradska 9, 10000 Zagreb, CROATIA, VAT HR 82724521059, („Društvo“ ili „mi“), u ulozi autonomnog kontrolora podataka i povezanog društva skupine poduzeća poznate kao Bolton Grupa („Grupa“), želimo Vas obavijestiti o načinu na koji prikupljamo, koristimo i otkrivamo osobne podatke o Vama ili koje smo primili od Vas putem mrežne lokacije („Mrežna lokacija“), u skladu s važećim zakonima i propisima o zaštiti podataka te uz posebnu referencu na: (i) Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18), na snazi od 25. svibnja 2018. godine ; (ii) Propis (EU) br. 679 od 27. travnja 2016. godine (tzv. Opća uredba o zaštiti podataka ili „GDPR“), na snazi od 25. svibnja 2018. godine; te (iii) svim drugim aktima, nalozima, propisima ili odredbama nadležnih nacionalnih i europskih tijela za zaštitu podataka – u daljnjem tekstu pod zajedničkim nazivom „Važeći zakoni za zaštitu podataka“.

Molimo Vas da uočite da Usluge mogu uključivati, između ostalog, mogućnost sudjelovanja na nagradnim natječajima, , natjecanjima i drugim inicijativama koje organizira Društvo na pojedinačnoj osnovi, također u suradnji s Grupom.

  1. ŠTO I KOGA POKRIVA OVA POLITIKA PRIVATNOSTI?

    LDruštvo predstavlja Voditelja obrade podataka za osobne podatke (tj. sve informacije koje se odnose na fizičku osobu koja jest ili može biti identificirana, za koju se koristi i naziv subjekt podataka) koje prikupljamo od Vas i o Vama putem mrežne lokacije te za usluge koje se obrađuju u skladu s uvjetima ove Politike privatnosti.

    Ova Politika privatnosti te naša Politika u vezi s kolačićima odnose se na sve korisnike, uključujući i one koji koriste mrežnu lokaciju i usluge bez registracije ili predbilježbe na pojedinu uslugu.

  2. KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA U VEZI S VAMA PRIKUPLJAMO?

    Društvo prikuplja (1) podatke koje ste dobrovoljno podijelili s Društvom, (2) podatke o aktivnosti prilikom pristupanja i interakcije s mrežnom lokacijom ili uslugom te (3) dodatne informacije. Preciznije, Društvo prikuplja sljedeće podatke od Vas i o Vama:

    1. Registracijski podaci: prikupljaju se putem našeg registracijskog obrasca.
    2. Podaci koje ste dobrovoljno podijelili s Društvom: možemo prikupljati Vaše osobne podatke (poput, e-pošte, telefonskog broja itd.) ako podnesete zahtjev putem obrasca za kontakt koji Vam je dostupan na mrežnoj lokaciji, ako registrirate račun na mrežnoj lokaciji ili ako pristajete koristiti naše usluge;
    3. Podaci o aktivnosti: prilikom pristupa i interakcije s mrežnom lokacijom ili uslugama, možemo prikupljati određene informacije o tim posjetima. Na primjer, kako bi omogućili Vašu konekciju s mrežnom lokacijom ili uslugama, naši poslužitelji primaju i bilježe informacije o Vašem računalu, uređaju i pregledniku, uključujući potencijalno i Vašu IP adresu, tip preglednika i druge softverske ili hardverske informacije. Ako pristupite mrežnoj lokaciji ili uslugama s mobilnog ili drugog uređaja, možemo prikupiti jedinstveni identifikator uređaja koji je dodijeljen tom uređaju, geolokacijske podatke i druge transakcijske informacije u vezi s tim uređajem. Mogu se prikupljati i kolačići i druge tehnologije za praćenje (poput kolačića za preglednike, piksela, beacona i Adobe Flash tehnologije, uključujući kolačiće). Ove se tehnologije mogu koristiti i za prikupljanje i pohranjivanje informacija o Vašoj uporabi mrežne lokacije ili usluga, poput stranica koje ste posjetili, sadržaja koji ste pregledali, upita pretraživačima i oglasa koje ste gledali. Za više informacija, molimo posjetite našu Politiku u vezi s kolačićima.
    4. Informacije iz drugih izvora. Možemo dopuniti informacije koje prikupljamo informacijama iz drugih izvora, poput javno dostupnih informacija i komercijalno dostupnih izvora.
    5. U određenim slučajevima možemo zatražiti da nam date Osobne podatke, primjerice kada date komentare ili postavite pitanja, zatražite informacije, sudjelujete u promociji, natjecanju ili nagradnim igrama, kontaktirate naš potrošački servis, prijavite se na newsletter ili koristite druge značajke ili funkcije Stranice.

    Kada Vas informacije koje prikupljamo od Vas i o Vama ne identificiraju kao konkretnu osobu (npr. sirovi, agregatni ili anonimni podaci), izravno ili neizravno, možemo koristiti takve informacije za bilo koju svrhu ili ih dijeliti s trećim stranama, u opsegu koji dozvoljavaju Važeći zakoni za zaštitu podataka.

    Ne prikupljamo

    • Financijske informacije od davatelja platnih usluga: u nekim slučajevima, možemo koristiti nepovezani platni servis kako bismo Vam omogućili kupnju proizvoda ili obavljanje plaćanja. U tom slučaju, informacije koje date podlijegat će važećoj politici privatnosti platnog servisa, a ne ovoj Politici privatnosti.
    • Posebne kategorije osobnih podataka: molimo da nam ne šaljete i ne otkrivate nikakve informacije uključene u posebnu kategoriju osobnih podataka (poput brojeva socijalnog osiguranja, informacija u vezi s rasnim ili etničkim porijeklom, političkim stavovima, vjerskim i drugim uvjerenjima, zdravstvenim stanjem, kaznenim postupcima ili članstvom u sindikatima) na ili putem mrežne lokacije, usluga ili na drugi način.

    Povezane usluge. Usluge se mogu povezivati i s mrežnim lokacijama koje vode nepovezana društva, te mogu nositi oglase ili nuditi sadržaj, funkcionalnost, igre, mrežne novine, natječaje ili nagradne igre, ili aplikacije koje izrađuju i održavaju nepovezana društva. Društvo nije odgovorno za prakse privatnosti nepovezanih društava, te jednom kada napustite usluge ili kliknete na oglas, trebate provjeriti važeću politiku privatnosti dotične druge usluge.

    Nagradne igre. Sudionik sudjeluje u nagradnim igrama koje organizira Društvo u skladu s primjenjivim pravilima koja Društvo donosi za svaku nagradnu igru. Sudjelovanje sudionika u nagradnoj igri smatra se osobnom privolom ispitanika u skladu s važećim propisima. Sudjelovanjem u nagradnoj igri sudionik dopušta organizatoru i ugovornim partnerima organizatora s kojima je organizator zaključio odgovarajući ugovor o obradi i zaštiti osobnih podataka, obradi i korištenju osobnih podataka, u svrhu koja je izričito definirana u primjenjivim pravilima nagradne igre.

  3. ZAŠTO PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

    Obrađujemo osobne podatke koje prikupljamo od Vas i o Vama kako bismo:

    • omogućili da koristite mrežnu lokaciju i usluge;
    • mjerili i unaprijedili naše usluge i relevantna obilježja;
    • poboljšali Vaš doživljaj mrežne lokacije i usluga;
    • pružili Vam korisničku podršku i odgovorili na Vaša pitanja;
    • pridržavali se naših zakonskih obveza (uključujući i davanje usluga); ili odgovorili na zahtjeve javnih i državnih ovlaštenih tijela;
    • zaštitili prava Društva i drugih: preciznije, mogu nastati situacije u kojima Društvo može otkriti Vaše osobne podatke, uključujući situaciju u kojoj Društvo djeluje u dobroj vjeri da je takva obrada potreba kako bi se: (i) zaštitila, provela ili obranila zakonska prava, privatnost, sigurnost ili imovina Društva ili njegovih zaposlenika, agenata i suradnika (uključujući provedbu naših sporazuma te naših uvjeta uporabe); (ii) zaštitila sigurnost, privatnost i neugroženost korisnika mrežne lokacije ili usluga ili članova javnosti; te (iii) osigurala zaštita protiv prevara ili u svrhe upravljanja rizikom;

    Kada Vas informacije koje prikupljamo od Vas i o Vama ne identificiraju kao konkretnu osobu, možemo koristiti takve informacije za dodatne svrhe ili ih dijeliti s trećim stranama.

    Davanje Osobnih podataka za gore navedene svrhe je dobrovoljno, ali bilo kakvo odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti društvu Bolton da sklopi ugovor s Vama, da odgovori na Vaše zahtjeve, da izvrši Vaše zahtjeve i prijave te da se pridržava pravnih obveza kojima društvo Bolton podliježe.

  4. NA KOJOJ PRAVNOJ OSNOVI OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

    Obrada Vaših osobnih podataka za svrhe:

    • Točke 3., odlomaka a) do d) ove Politike privatnosti potrebna je za vođenje mrežne lokacije i pružanje usluga;
    • Točke 3., odlomka e) ove Politike privatnosti obvezna je prema važećim zakonima;
    • Točke 3., odlomka f) ove Politike privatnosti temelji se na legitimnome interesu Društva, prema potrebi;

    Ove aktivnosti obrade podataka nisu obvezne te možete u bilo kojem trenutku uložiti prigovor ili povući svoj pristanak putem modaliteta navedenih u Točki 10. ove Politike Privatnosti.

  5. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

    Društvo će obrađivati osobne podatke koliko je potrebno kako bi se ostvarile namjeravane svrhe slijedom gornje Točke 3. U svakom slučaju, primjenjivat će se sljedeća razdoblja čuvanja:

    • podaci prikupljeni za svrhe Točke 3., odlomaka a) do d) čuvat će se tijekom razdoblja nužnog kako bi Vam se omogućilo korištenje mrežne lokacije ili usluga;
    • podaci prikupljeni za svrhe Točke 3., odlomka e), čuvat će se deset (10) godina kako bi se odgovorilo na zahtjeve subjekata podataka i pridržavalo važećih zakona i propisa, također s obzirom na usluge;
    • podaci prikupljeni za svrhe Točke 3., odlomka f) čuvat će se tijekom razdoblja nužnog kako bi se ostvarili legitimni interesi Društva;
  6. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

    S obzirom na gore navedene svrhe, podaci se obrađuju i elektronski i ručno, te su zaštićeni prikladnim mjerama sigurnosti. S obzirom na to, iako Društvo koristi prikladne administrativne, tehničke, kadrovske i fizičke mjere kako bi zaštitilo osobne podatke u njegovom posjedu protiv gubitka, krađe i neovlaštene uporabe, otkrivanja ili izmjene, ono ne može jamčiti isključenost svih mogućih cyber rizika.

  7. TKO IMA PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?

    Za svrhe u skladu s onima iz Točke 3. ove Politike privatnosti, Društvo može dijeliti Vaše osobne podatke sa sljedećim kategorijama primatelja unutar Europske unije, u skladu i unutar ograničenja odredaba Točke 7. u nastavku:

    • Druga društva Grupe, prema potrebi;
    • Davatelji usluga – treće strane kojima su povjerene aktivnosti obrade te su propisno imenovani kao obraditelji ili podobraditelji kada to nalažu važeći zakoni (npr. davatelji cloud usluga, drugi subjekti unutar grupe, davatelji usluga ključnih za usluge ili koje ih podupiru – te stoga, kao primjer i bez ograničenja, društva koja pružaju IT usluge, stručnjaci, konzultanti i pravnici – društva koja nastanu uslijed eventualnih spajanja, razdvajanja i drugih transformacija);
    • Ovlaštena nacionalna tijela kako bi se osiguralo poštivanje važećih zakona;
    • Pouzdani poslovni partneri – treće strane, uz Vaš izričiti pristanak. Kategorije kojima pripadaju takvi poslovni partneri su: (i) potrošačka roba; (ii) osobna njega; (iii) kozmetika; (iv) kućanski proizvodi; (v) ljepila i brtvila; itd.
  8. PRENOSE LI SE VAŠI OSOBNI PODACI U INOZEMSTVO?

    Vaši osobni podaci mogu se prenositi u zemlje unutar Europskoga gospodarskog prostora (EEA), te izvan EEA ali samo u onim zemljama koje je Europska komisija ocijenila kao zemlje koje pružaju prikladnu razinu zaštite podataka u skladu s EEA standardima.

    Cjelovit popis tih zemalja dostupan je na https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data-non-eu-countries_en

    Molimo Vas da uočite da su uspostavljene prikladne i podesne mjere zaštite kako bi se Vaši osobni podaci zaštitili prilikom prijenosa u zemlje izvan EEA, te su stoga takvi prijenosi u skladu s uvjetima i obvezama koje nameću Važeći zakoni za zaštitu podataka.

  9. MALOLJETNICI MLAĐI OD 18 GODINA

    Ova mrežna lokacija ne obraća se osobama mlađim od 18 godina, te Društvo ne prikuplja, prema svojim spoznajama, osobne podatke od ljudi mlađih od 18 godina.

  10. KOJA SU VAŠA PRAVA U VEZI S VAŠIM OSOBNIM PODACIMA?

    Korisnik može, u bilo kojem trenutku te bez naplate, imati i/ili ostvariti sljedeća prava:

    • pravo na informaciju o svrhama i načinima obrade;
    • pravo na pristup;
    • pravo na dobivanje kopije podataka koja se čuva u inozemstvu te na dobivanje informacija u vezi s mjestom na kojemu se čuvaju takvi podaci;
    • pravo na traženje ažuriranja, ispravka ili integracije podataka;
    • pravo na traženje otkazivanja, anonimizacije ili blokiranja podataka;
    • pravo na ograničenje obrade;
    • pravo na ulaganje prigovora na obradu, u cijelosti ili djelomično, također i u slučajevima kada se obavlja putem automatskog individualnog odlučivanja, uključujući profiliranje;
    • pravo na slobodno povlačenje pristanka na obradu podataka u bilo kojem trenutku.
    • pravo na kontaktiranje djelatnika za zaštitu podataka, prema potrebi;
    • pravo na ulaganje prigovora pred nadležnim nacionalnim tijelom za zaštitu podataka ili pravosudnim organom.

    Uz gore navedena prava, od 25. svibnja 2018. godine možete ostvariti i sljedeća prava, slijedom potpune primjenjivosti Uredbe (EU) br. 679 od 27. travnja 2016. godine:

    • pravo na prenosivost podataka (tj. na primitak elektronske kopije Vaših osobnih podataka, ako želite svoje osobne podatke prenijeti sebi ili drugome davatelju usluga);
    • pravo na ograničenje obrade.

    IU slučaju bilo kakvih sumnji, komentara ili žalbi od strane Korisnika na prikupljanje osobnih podataka ili metode korištenja, molimo da nas kontaktirate na privacy@boltoncroatia.hr

  11. IZMJENE, DOPUNE I AŽURIRANJA

    Ova Politika privatnosti primjenjivat će se od datuma navedenog u Uvodu. Društvo može unijeti izmjene i/ili dopune ove Politike privatnosti, također i kao posljedicu naknadnih izmjena i/ili dopuna Važećih zakona o zaštiti podataka. O takvim će Vas izmjenama i dopunama isto Društvo redovito i unaprijed obavijestiti.

© Bolton Manitoba Kontakt | Uvjeti korištenja